HTML

Friss topikok

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Filmvászon Rémei

Filmekről írunk kritikákat. Lehet a film új, régi, rossz, jó mi elmondjuk róla egyéni véleményünket.

Címkék

Linkblog

Kick-ass - Ha/ver

2010.12.01. 22:44 :: Aleka

Gondoltál már arra, hogy valaha szuperhős legyél? Megfordult a fejedben, hogy kedvenc képregény hőseidhez hasonlóan öltözz kosztümbe és üldözd a rossztevőket? Dave Lizewskinek ez nem csak, hogy eszébe jutott, hiszen, amint nyílt rá lehetősége meg is tette. És divatot teremtett. Ez a Kick-Ass, 2010 egyik legtökösebb, leglazább filmje.

A Kick-Ass egy képregény-adaptáció, ráadásul egy olyan, amire rég nem volt példa. Ugyanis most nem egy közepes(Watchmen, Hellboy 2), vagy egy sablonos(Pókember), vagy egy elmegy(Hellboy) adaptációról van szó, hanem egy igazi gyöngyszemről(Sin City). A film, tulajdonképpen igazán egyszerű, legalábbis olyan szempontból, hogy nem akar több lenni, mint egy képregényfilm és épp ezért nagyszerű. A képi világ tökéletesen illeszkedik, ehhez a kiforgatott szuperhős sztorihoz, és nem mellőzi az egyedi ötleteket(képregényes rész, FPS rész). A zenék szintén összhangban vannak a film egészével, és igazi laza hangulatot adnak a filmnek. Mivel a film erről szól, a tökös akciójelenetekről, amik egyáltalán nem komolyak. És most ne úgy képzeljétek ezt el, mint az Expendables görbe tükrét, hanem úgy minden egy bulizós, verekedős, sablonos szuperhős film kifordítást, ami egyáltalán nem sablonos. A karakterek mind-mind érdekesek és egyediek. Szívesen nézzük különleges megmozdulásaikat és akció jeleneteiket. Mert a Kick-Ass azon felül, hogy egy eredeti ötletű szuperhős-kifordítás, egy eszetlen(jó értelemben) zúzda is, ahol a legeszementebb ötleteket halmozzák egymásra. Van itt verekedő kislány, jetpackes lövöldözés és egyéb laza és vicces akció elemek, amik továbbemelik a szórakozási-faktort. A Kick-Ass, tehát ilyen szempontból egy akciófilm és egy vígjáték is, mivel nem az a tipikus görbe tükör. És most újra ideidézném önmagam. A Kick-Ass, 2010 egyik legtökösebb, leglazább filmje.

Agyatlan, mókás zúzda, kifordított történet, képi világ és karakterek. 2010 kellemes akció-vígjátéka, és Nicolas Cage egyik legjobb alakítása, legalábbis a mostani lehanyatlása után. A Kick-Ass tipikus nyári film, lazulással és akcióval, de bármikor elszórakoztathatja az embert. Az évben, sőt talán egy jó ideje, a legjobb akció-vígjáték.

10/9

 

Szólj hozzá!

Címkék: 2010 9 pont akció vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvaszon.blog.hu/api/trackback/id/tr52487280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása