HTML

Friss topikok

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Filmvászon Rémei

Filmekről írunk kritikákat. Lehet a film új, régi, rossz, jó mi elmondjuk róla egyéni véleményünket.

Címkék

Linkblog

Tron - Tron

2010.12.27. 15:23 :: Aleka

A Disney Mátrixa. A legelső gépek lázadásáról szóló film. A legelső film, ami egyszerre alkalmazta a rajzfilmes és filmes elemeket. Egy kultusz-film és egy igazi Disney-klasszikus, amiről mindenki hallani fog, főleg most, hogy kijött a folytatás. Ez nem más, mint a Tron, A Disney híres sci-fije.

1982-ben a világ kezdett megismerkedni a számítógéppel és annak a szerteágazó lehetőségeivel. Akkoriban ez a terület még felfedezetlen volt, épp ezért sokan vették alapul a számítógépeket filmjeik alapjául. A Tron a számítógépek lázadásáról, pontosabban annak programjainak lázadásáról szóló film. Amikor kiadták sokakat meglepett a filmnek a képi világa, ami rajzfilmes háttérbe illeszt élőszereplőket, így egy egészen különös összhatást keltve. A Tron rajongó-tábora már akkor megalapozódott és még máig is tart. Maga a film, persze nem tökéletes, de akkoriban annyira újszerű volt és manapság meg olyan bájosnak hat, hogy szívesen nézi az ember. A történet többnyire unalmas, főleg az elején, de viszont tartogat nagyon érdekes részeket. A rendezés helyénvaló, elrontani nem is lehet egy ilyen látvány mellett. De, hogy mi teszi annyira csodálatos filmmé a Tront? Hát a hangulat, ugyanis az a legelejétől egyediséget kölcsönöz a Tronnak. A hangulat, amely árad a zenéből, a már sokszor emlegetett látványból és a különféle játékokból. Leginkább az a báj jellemző a filmre, ami majdnem minden régi sci-fire, de talán a Tron többet nyújt valamivel, valószínűleg az eredetiségéből kifolyólag.

Tehát a Tron egy bájos, eredeti és lenyűgöző régi sci-fi, ami mára igazi klasszikus és kult-film. Bár néhol túlságosan unalmas és az eleje is nehezen indul. De azért érdemes megnézni, ha kíváncsiak vagyunk, hogyan vélekedtek régen a gépekről és arról, hogy milyen lenne ha fellázadnának és egy ember bekerülne a programok közé. Én csak dicsérni tudom, úgyhogy jöhet a folytatás, ami épp az idén jelent meg.

10/7

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi klasszikusok 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvaszon.blog.hu/api/trackback/id/tr22532961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása