HTML

Friss topikok

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Filmvászon Rémei

Filmekről írunk kritikákat. Lehet a film új, régi, rossz, jó mi elmondjuk róla egyéni véleményünket.

Címkék

Linkblog

Tron: Legacy(Imax 3D) - Tron:Örökség(Imax 3D)

2010.12.27. 18:24 :: Aleka

Majdnem 30 év telt el. A számítógépek mára már mindennapos kellékek lettek és az ember a legtöbb idejét rajta tölti. 2010 végére, pedig nagy látvány filmként, IMAX-moziba berobbant a Tron: Legacy. Elég érdekes helyzet. Közvetlen folytatást készíteni egy kultfilmnek, ami ráadásul majd 30 évvel ezelőtt volt aktuális. Főleg úgy,h ogy azóta ezen a téren számos jobb és rosszab próbálkozás született(meg a Mátrix). Az elvárások hatalmasak, a beharangozás óriási, a mozi az IMAX.

De hiába minden, a Tron: Legacy nem mert nagyot vállalni, és hoppon maradt. Tulajdonképpen ez a nagy alapigazság a filmre, hogy a biztonságos utat válaszotta, ami ilyen elvárások melett nem állta meg a helyét. A történet, rém unalmas volt és erőltett, rengeteg időhúzással. A filmet tulajdonképpen két részre lehet szedni a történet szempontjából. A film elejére, a külvilágban; és a film velősebb részére, a gépben. És persze ez így rendején is lenne, ugyanis kell azért egy ilyen nagyon látvány sci-fibe is valami felvezetés, valami lazább rész, csakhogy a komolyabb, velősebb érsz is tele van unalmasabbnál unalmasabb pillanatokkal, érdektelen csavarokkal és semmitmondó beszélgetésekkel. Ami valljuk be elég kínos. És az akciósabb, látványosabb részek, pedig nem sikerültek valami hatalmasra, márpedig nem ártott volna bele, pár robbanásszerű csodajelenet, hatalmas látvánnyal. De nem is muszáj ez a nagy grandiózum, viszont a filmet nagy látványfilmként az IMAXben mutatták be és a 3D kritikán aluli lett. Térhatás körülbelül egyenlő a nullával, a vászonból "ki" semmi nem jön, csupán azt az apró élvezetet kapjuk, hogy óriási a vászon, ami valljuk be nem ér meg, annyi pénzt, amennyit elkérnek egy IMAX 3D jegyért. És a Tronban leginkább ez az elkeserítő, mert a sztori hiánya még megbocsájtható(régi-Tron is mellőzte), hiszen látvány filmnek harangozták be, de, hogy a látványt is ily mértékben elrontsák az kritikán aluli. Bár, be kell vallani, a 3D-től eltekintve azért van benne látványosság, de mint az előbb említettem ez se az az álleejtős-kategória, A régi-Tron kis bájos, butácska látványa, sokkal nagyobb hangulatot teremtett. És elérkeztünk még egy ponthoz, ami nagyon hiányzik a filmből, az átérezhető hangulat. Talán a zenék, amik rendkivül jók, még képesek velünk valami alaphangulatot felfedeztetni a filmben, de az egész történetnek a kínossága, és a kisebb-nagyobb csalódások, valamint a kiszámítható csavarok, totálisan tönkreteszik ezt.

A Tron lehetett volna grandiózus, látványos, óriási, de inkább a biztonságot nyújtó talajon maradt és egy elég lapos, 3Ds látványt nélkülöző csalódás lett. Kár ezért, pedig voltak jó ötletek(ISOk, régi színész szerepletetése), de az összhatásban eléggé elhalványultak. Persze idén, mégiscsak ez a legnagyobb látvány film(idén nem volt Avatar), de semmi értelme IMAX moziban nézni, sőt még 3D-ben sem.

10/6

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi 2010 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvaszon.blog.hu/api/trackback/id/tr492532962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása