HTML

Friss topikok

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Filmvászon Rémei

Filmekről írunk kritikákat. Lehet a film új, régi, rossz, jó mi elmondjuk róla egyéni véleményünket.

Címkék

Linkblog

2010-es év értékelése, filmes szempontból

2011.01.10. 19:20 :: Aleka

2010, egy évtized lezárása. Erre az évre három találó kifejezést mondhatnánk filmes szempontból. 3D forradalma, remakek és folytatások éve, a filmek felemelkedése. Az év tele volt kellemes meglepetésekkel, elvárt minőségű bejelentett filmekkel és szerencsére sokkal kevesebb bukás volt, mint a tavalyi évben. A filmes ipar úgymond ismét magára talált. Hihetetlenül erős új filmek és az elődökhöz méltó folytatások születtek. Persze voltak, elődjeiket bőven meggyalázók is, de a legtöbb folytatás idén nem egy tavalyi, vagy egy 2 éves filmet, hanem egy-egy jóval régebbi klasszikust folytatott vagy épp dolgozott fel. A legnagyobb probléma azonban, ami talán csak nekem probléma, az a 3D erőltetése volt. Alig volt idén film, amit ne 3D-be mutattak volna be, ami a mostani korszak meghatározó kifejezése lett. Én egyénileg úgy vélem, a 3D felesleges, sokkal több pénz és ráadásul egy rendkivül kiaknázatlan terület. Láétszott ez a sok próbálkozáson, amik 3D szempontjából igen félre sikerültek. Márpedig a mostani generációnak ez kell és jogos is ez az újdonság és a látvány kiemelése, de szerintem rengeteg ront a dolog az összképen, főleg, ha maga a film jó, de az erőltetett 3D gyenge. Az IMAX-et, pedig végképp túlzásnak tartom, főleg, hogy az idei nagy látványfilm, mennyire nem állta meg ott a helyét. De persze lehet próbálkozni, viszont akkor ne legyen az a totális erőltetés, hogy egyes helyeken csak 3Dben lehet nézni a filmet és, hogy a sztoriról emiatt leveszik a hangsúlyt, lásd Fűrész 3D. 2010, tehát bővelkedett a jó filmekben és a tökéletesekben, de a 3D erőltetése, ami valljuk be még eléggé gyerekcipőben jár(főleg az Avatar után) kicsit rontott az összképen. Most, pedig kategóriákra osztva elmondom a szerintem legjobb filmeket és filmekkel foglalkozó személyeket az évben. Köszönöm, azoknak, akik figyelik a blogot, és figyeljétek továbbra is, ugyan is 2011-ben sokkal több filmes kritikával várlak titeket.

Legjobb film: Eredet - Hamarosan kritika!

Legjobb animáció: Toy Story 3 - Lenyügöző, elődjeihez méltó folytatás.

Legjobb vígjáték: Nagyfiúk - Bár az Utódomra ütök!-öt még nem láttam, de állítólag borzasztó. A Nagyfiúk viszont egy jó kis lazulós, bulis film, vicces szituációkkal.

Legjobb  akció: The Expendables - Igazi 80-as éveket idéző klasszikus, rengeteg öníróniával és kikacsintással, valamint látványos akciókkal.

Legjobb adaptáció: Kick-Ass - Szuperhős-sztorikat teljesen kiforgató, egyedi film és egy méltó adaptáció.

Legjobb fantasy: Harry Potter 7/1 - Bár folytatásnak és Harry Potternek nem iagzán jó, fantasynak tökéletesen megállja helyét.

Legjobb sci-fi: Eredet - Bár az Eredet igazán nem sorolható be kategóriába, tele van sci-fi elemekkel és a Tront csak nem tehettem ide.

Legjobb thriller: Buried - Igazi ledöbbentő, egyhelyszínes, csavaros vérbeli thriller.

Legjobb horror: Devil - A Devil egy hatalmas élmény és egy borzongató horror, sokkal jobb , mint a Fűrész, aktuális része.

Legjobb látvány: Tron : Legacy - Bár 3D-ben nem volt nagyon erős és kevés akciót tartalmazott, maga a látványvilág az idei legjobb.

Legjobb 3D: Gru 3D - Egészen meglepő volt, a Gru 3D-je, ami sokkal jobb volt, mint a legtöbb erőltetés.

Legjobb folytatás: Toy Story 3 - Elődjeihez tökéletesen méltó és önmagát meg nem hazudtoló, tökéletes folytatás.

Legjobb dráma: Black Swan - Elvont és nehéz, de az idei legjobb lélektani dráma.

Legjobb színész/színésznő:Natalis Portman(Black Swan) - Hihetetlen módon megformálta a kettősséget. Ryan Reynolds(Buried) - Hiába volt úgymond könnyű dolga, a beleélés is számít és Ryan Reynolds, tökéletesen beleélte magát a karakterének helyzetébe.

Legjobb rendező/rendezés: Christopher Nolan/Eredet - Lenyügöző rendezés, Nolanhaez méltó.

Legjobb zene(filmhez írt): Eredet - A zenéje is csodálatos volt, az évben nálam biztos a legjobb film.

Legjobb zene(felhasznált): Kick-Ass - Sok felhasznált zene, amik harmonikusan voltak összevágva és illetek a képivilághoz.

Legeredetibb ötlet: Black Swan - Balett. Ennél több nem is kell.

Szólj hozzá!

Címkék: évértékelés 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvaszon.blog.hu/api/trackback/id/tr22557698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása